KUNSTKEUKEN

Na 14 anti-kraak ateliers heb ik eindelijk een vaste plek! Leegstandbeheer bracht me op de meeste waanzinnige plekken, waaronder Tivoli Oudegracht (Spiegelbar!), 7 Pop-up Galeries en een atelier van 3000 (!) m2. Nu heb ik 18 m2 in de Havenloods aan de Nijverheidsweg in Utrecht en ben ik helemaal blij in mn helverlichte kokon!

Op de ezel staan grote kleurrijke doeken waarin ik het fenomeen Komorebi probeer te vangen in olieverf. Komorebi is Japans voor de lichtvlekken die de zon op een bepaald moment van de dag maakt op gordijnen en muren.  


ATELIER & EXPOSITIES

Vrijdag 25 tm zondag 27 augustus:

Grote expositie van de serie Komorebi schilderijen in Utrecht, Leidsche Rijn aan de Parijsboulevard 201. Ik ben daar die 3 dagen van 13 uur tot zonsondergang aanwezig en vertel je graag meer over mijn werk. Dus loop gerust binnen voor een hapje, een drankje en een gezonde dosis kleur! www.pop-up-galerie.nl

Mijn atelier is gevestigd in De Havenloods, Nijverheidsweg 6 te Utrecht.

Je kunt altijd een afspraak maken om langs te komen.

INSPIRATIE & STIJL

Als ik een thema ontdek dat me boeit maak ik daarvan een serie schilderijen.  Ik wil mezelf blijven uitdagen. Daarom verschilt elke serie van de vorige in onderwerp, formaat en techniek.

Mijn stijl is verwant aan het Noordelijk Realisme: vorm volgt inhoud en het uitgangspunt ligt in de waarneming.

De laatste tijd ben ik geboeid door het fenomeen Komorebi: lichtvlekken van de zon op muren en gordijnen. Ik probeer het lichtspel te vangen van het korte moment in het Gouden Uur.  

MATERIAAL & TECHNIEK

Mijn passie voor het materiaal olieverf uit zich al 25 jaar in mijn schilderijen.  Ik houd van de smeuiigheid, kleurkracht en gelaagdheid.

Op de Academie voor Beeldende Kunsten Minerva in Groningen heb ik een ambachtelijke opleiding gehad.

Ik blijf van alle nieuwe ontwikkelingen op de hoogte doordat ik al 20 jaar les geef aan gevorderde schilders in mijn schilderschool in Nieuwegein.

Ik heb ook online schildercursussen ontwikkeld die je thuis kunt doen.

Kijkje in de KunstKeuken