KUNSTKEUKEN

Na 14 anti-kraak ateliers heb ik eindelijk een vaste plek! Leegstandbeheer bracht me op de meeste waanzinnige plekken, waaronder Tivoli Oudegracht (Spiegelbar!), 7 Pop-up Galeries en een atelier van 3000 (!) m2. Nu heb ik 18 m2 in de Havenloods aan de Nijverheidsweg in Utrecht en ben ik helemaal blij in mn helverlichte kokon!

Op de ezel staan grote kleurrijke doeken waarin ik het fenomeen Komorebi probeer te vangen in olieverf. Komorebi is Japans voor de lichtvlekken die de zon op een bepaald moment van de dag maakt op gordijnen en muren.  


ATELIER & EXPOSITIES

Mijn atelier is gevestigd in De Havenloods, Nijverheidsweg 6 te Utrecht.

De Havenloods is een verzamelgebouw voor creatieve ondernemers en kunstenaars in het werkspoorkwartier in Utrecht.

Wil je een schilderij in het echt bekijken? Je kunt altijd een afspraak maken om langs te komen!

Momenteel heb ik geen lopende exposities: ik werk hard aan de nieuwe serie ;-)


INSPIRATIE

Als ik een thema ontdek dat me boeit maak ik daarvan een serie schilderijen.  Ik wil mezelf blijven uitdagen. Daarom verschilt elke serie van de vorige in onderwerp, formaat, stijl en techniek.

Vorm volgt inhoud en ik werk altijd naar de waarneming.

De laatste tijd ben ik geboeid door het fenomeen Komorebi: lichtvlekken van de zon op muren en gordijnen. Ik probeer het kleurenspel te vangen van het korte moment in het Gouden Uur.  

MATERIAAL & TECHNIEK

Mijn passie voor het materiaal olieverf uit zich al 25 jaar in mijn schilderijen.

Ik houd van de smeuiigheid en kleurkracht en werk graag met ambachtelijke technieken die de tand des tijds kunnen doorstaan.

Ik blijf van alle nieuwe ontwikkelingen op de hoogte doordat ik al 20 jaar les geef aan gevorderde schilders in mijn schilderschool in Nieuwegein.

Ik heb ook online schildercursussen ontwikkeld die je thuis kunt doen.

Kijkje in de KunstKeuken